bovenkant foto 6
bovenkant foto 10
bovenkant foto 4
bovenkant foto 15
bovenkant foto 12
bovenkant foto 7

Algemene voorwaarden

Ingevolge de Franse wetgeving, is alleen de Franse tekst van onze algemene voorwaarden rechtsgeldig. Wat direct hieronder volgt is een vertaling.
Corona update: in tijden van nood gelden onderstaande voorwaarden niet. In plaats daarvan volgen we de protocollen van de Franse overheid.

Art 1 – toepassing

De algemene voorwaarden zijn van toepassing op elk verblijf in/op het terrein, de gastenkamers, de Gite en de camping van Qui Vivra Verra, tenzij anders schriftelijk overeengekomen en ondertekend door de eigenaar Coen Gosselink.

Art 2 – verblijfsduur

Het verblijf in/op Qui Vivra Verra kan alleen om toeristische redenen, met een beperkte verblijfsduur. De klant kan in geen enkel geval één of ander recht inroepen om zijn verblijf te bestendigen.

Art 3 – reservering

De reservering is pas definitief wanneer de gast de aanbetaling inclusief reserverings- en administratiekosten (2011-2012 = € 20,00)  heeft overgemaakt; De aanbetaling bedraagt 33% van de overnachting, met een minimum van één nacht per gereserveerde kamer. U ontvangt van de eigenaar(s) een ontvangstbevestiging  en reserveringsbevestiging per e-mail of telefoon.

Art 4 – saldo

Het nog openstaand bedrag van uw verblijf en de tijdens het hele verblijf gebruikte maaltijden (ontbijt, lunch, diner), drankjes en evt. fietshuur. wordt op de ochtend van vertrek afgerekend.  Indien u alle gereserveerde aantal dagen bij ons als gast geweest bent worden de reeds betaalde reserverings- en administratiekosten afgetrokken van het nog openstaand bedrag.

Art 5 – annulering door de klant

Elke annulering moet schriftelijk of telefonisch worden aangekondigd. Bevestiging van de annulering door eigenaar(s) gaat per e-mail of telefonisch. De volgende kosten worden daarbij in rekening gebracht:

a) bij annulering  tot 28 dagen vóór het begin van het verblijf: de aanbetaling van 33% wordt terugbetaald, de al betaalde reserverings- en administratiekosten worden niet terugbetaald.

b) bij annulering van 27 dagen of minder vóór het begin van het verblijf: het volledige bedrag wordt in rekening gebracht.

c) indien de gast na aankomst besluit het vooraf gereserveerde verblijf te verkorten, wordt alsnog de volledige gereserveerde verblijfsduur in rekening gebracht.

Algemeen: De meesten van onze gasten hebben een reisverzekering en die is er om je geld terug te krijgen bij een goede rede. Wij doen dit in principe niet. Wat we wel vaak doen en sinds Covid er is zijn we vaak overeen gekomen een aanbetaling te laten staan voor andere data en dit werkt heel prettig.

De aanbetaling is vaak in de winterperiode gedaan en is dan ons enig inkomen vandaar ook moeilijk terug te storten.

Art 6 – annulering door de eigenaren

In geval de eigenaars zich verplicht zien het verblijf te annuleren, wordt de gast onmiddellijk schriftelijk of per mail op de hoogte gebracht. De gast ontvangt eerder gestorte bedragen per direct terug.

Art 7 – aankomst

In geval een late aankomst (na 20.00 uur), dient de gast de eigenaar hiervan telefonisch (0033 (0) 233 565 405) op de hoogte te brengen. Indien het een kort verblijf (1 nacht)betreft en de gast niet voor 20.00 uur is gearriveerd, wordt de overeenkomst als niet-gesloten beschouwd. De eigenaar kan dan beschikken over de kamer(s). De totale aanbetaling wordt in dit geval niet teruggestort.

Art 8 – verblijfsbelasting

De verblijfsbelasting, indien van toepassing, (taxe de séjour) is een lokale belasting,die door de gast aan de eigenaar ter plekke moet worden voldaan; de eigenaar betaalt, (indien plaatselijk gebruikelijk) de verblijfsbelasting aan de belastingontvanger.

Art 9 – gebruik van de gastenruimtes, in en om het huis

De gast wordt geacht de rust te bewaren en installaties, gebouwen en meubilair uitsluitend te gebruiken waar ze voor bestemd zijn. De gast verplicht zich de kamers in goede staat te verlaten. Gepubliceerde instructies over het gebruik van het sanitair dienen door de gast gerespecteerd te worden.

Eventuele, door de gast veroorzaakte schade aan eigendommen van de eigenaar, dienen direct aan de eigenaars gemeld te worden. Reclames, klachten en op- en/of aanmerkingen over uw verblijf, dienen tijdens uw verblijf bij Qui Vivra Verra met de eigenaar(s) doorgesproken te worden. Reclames achteraf (bij of na thuiskomst) zonder overleg met de eigenaars tijdens uw verblijf op Qui Vivra Verra, kunnen niet worden geaccepteerd.

Op het openbare terrasgedeelte is het niet toegestaan zelf meegebrachte eet- of drinkwaren te gebruiken.  Eigenaars zullen er alles aan doen om uw verblijf voor u en alle andere gasten op datzelfde moment, volgens de hier genoemde algemene voorwaarden, zo prettig en aangenaam mogelijk te doen verlopen.

Art 10 – capaciteit

De overeenkomst wordt altijd afgesloten voor een exact aantal personen. Indien het aantal gasten hoger is dan overeengekomen en er geen andere gastenkamers meer beschikbaar zijn, kan de eigenaar de bijkomende gasten de toegang weigeren. Deze weigering kan in geen geval begrepen worden als een wijziging of eenannulering van de overeenkomst uitgaande van de eigenaar.

Art 11 – huisdieren

Huisdieren worden in overleg met de eigenaar (voorafgaand aan het verblijf) toegelaten op de kamers, in het gebouw of op het terrein Qui Vivra Verra.

Alleen in de luxe caravan zijn huisdieren NIET toegestaan. De weigering van huisdieren door de eigenaar(s) kan in geen geval begrepen worden als een wijziging of een annulering van de overeenkomst uitgaande van de eigenaar. De eigenaar gaat er van uit dat u uw huisdier goed kent en dat u daardoor ook de normale omgangsvormen accepteert. Tijdens uw verblijf kan de eigenaar u, indien noodzakelijk t.o.v. andere gasten/huisdieren, u verzoeken uw huisdier aangelijnd te houden.

Art 12 – roken

Roken is toegestaan op het terras en in de tuin.  Niet in de kamers en tijdens de maaltijden in de eetsalon,. Voor onze gasten hebben we een overdekt terras en een terras bij de gite, daar kan dus worden gerookt.

In de luxe caravan mag NIET gerookt worden.. Ook kan de eigenaar, in verband met eventuele overlast voor niet rokende andere gasten, u verzoeken in het openbare gedeelte van het huis niet te roken. Dit verzoek dient u dan te respecteren.