kamperen foto 1
kamperen foto 6
kamperen foto 4
kamperen foto 5
kamperen foto 3
kamperen foto 2

Kamperen

Camping Qui Vivra Verra in Le Mesnil-Amey is een kleine en rustige camping van een Nederlandse eigenaar gelegen in het departement Manche in de regio Normandië. De camping is een klein paradijsje in het departement Manche, vlakbij de stad Saint-Lô. U komt bij Qui Vivra Verra kamperen voor de rust, de natuur, de gezelligheid, de bezienswaardigheden van Normandië en de heerlijke kookkunsten van de eigenaar. Op het terrein lopen verschillende boerderijdieren. Vanaf dit jaar (2024) hebben we een aparte parking voor kampeerders waardoor het nog rustiger is op de camping zelf.

Op Camping Qui Vivra Verra is verblijf enkel mogelijk op reservering en we zijn een camping voor ADULTS ONLY.

We vragen €15pp/pn en dat is incl. kampeerplaats, stroomverbruik, gebruik sanitair, wifi en parkeren, én natuurlijk onze service waarvoor we zeer gewaardeerd worden door onze gasten (zie Zoover). Een uitgebreid ontbijt is beschikbaar voor €9 per persoon per dag.

Kampeerplaatsen aan een meertje

De zonnige kampeerplaatsen op Camping Qui Vivra Verra liggen rondom een meertje aan de rand van een kleine riviertje. Op de camping kunt u terecht bij één van de staanplaatsen of bij de ingerichte tentbungalow. Natuurlijk bent u met uw eigen tent ook welkom! Op verzoek en in goed overleg kunt u deelnemen aan een kookworkshop met bezoekjes aan lokale productenmakers. Elke dag iets anders met als hoofddoel de streekgerechten natuurlijk. Zelf inkopen doen op de markt. Daarnaast worden er barbecueavonden (bij mooi weer), kaasavonden en picknicks georganiseerd. Een keer per week kunt u deelnemen aan de tables d’hôtes avond en met de andere gasten genieten van een Normandische avond.

Update: De vijver op de camping is helaas geen zwemvijver meer. De vijver is door heftige regenval afgelopen jaren dicht aan het slibben daardoor erg rijk aan planten en dus erg schoon water wat nog wel stroomt

Meer over de kampeer mogelijkheden

> Staanplaats

Qui Vivra Verra heeft een mooi kampeerterrein rondom een meertje, met sanitair. Als u komt met uw eigen vouwwagen, tent, caravan of camper kost dat €15 per persoon per nacht. Hond mag gratis mee kamperen.

> Tentbungalow

Wat luxer kamperen kan bij ons ook, dan huurt u La Cabane, incl 4 bedden, koelkast, kookplaat, overdekt terrasje en het mooiste stukje camping waar het riviertje om je achtertuin kronkelt. Het kost € 70 per nacht of € 360 per week. Geeft u aan of wij het beddengoed verzorgen of u dat zelf mee neemt?

tentbungalow
tentbungalow vloer
Na 12 jaar was de houten ondergrond van de tentbungalow wel aan vervanging toe, dus die hebben we in 2024 gerenoveerd

Klik hier voor een PLATTEGROND van de camping

Renovatie sanitair 2024

In de afgelopen jaren hadden we enkele klachten over het sanitair, zoals gebrek aan privacy, beperkte ruimte, en problemen met afwassen tijdens regen. Ik ben ongelofelijk dankbaar voor de hulp van mijn lieve vrienden, die net als in voorgaande jaren weer onmisbaar bleken. Hun hulp is niet alleen een teken van hun vaardigheden, maar ook van ware vriendschap, wat me een enorm rijk gevoel geeft.

Dankzij hun inzet is de trapleuning nu veiliger en ziet deze er mooier uit. Het sanitair is aanzienlijk verbeterd met toevoegingen zoals een afdak, tegels in de douches, een extra wastafel, en een gerepareerd dak, waardoor er geen lekkages of elektrische gevaren meer zijn. Ook is alle verlichting in het huis en op de camping hersteld, wat niet alleen veiliger is, maar ook voor een mooiere uitstraling zorgt.”

nieuwe douche
Vernieuwde douche inclusief twee wastafels om je tanden te poetsen
nieuwe wasbak
Nieuwe wastafel en spiegel
nieuwe douche
Beide douches zijn opnieuw betegeld en gevoegd
toilerrol houder
Toilethouder op verzoek van de gasten

Broodservice

In de ochtend hebben we een broodservice zodat we nog meer rust op de camping hebben, minder uitstoot en minder slaande deuren Nu rijd enkel de bakker of wij zelf en niet iedereen op eigen houtje.

Omgeving

In de directe omgeving en Normandië is veel te doen en te zien. De zandstranden in het zuiden van Normandië liggen op 20 minuten rijden. De D-Day landingsstranden liggen op circa 30 minuten rijden. U kunt hier prachtig fietsen (fietsen bij de camping te huur) en wandelen. Bezoek tijdens uw verblijf zeker een keer de Mont-Saint-Michel en maak een kano tocht op de rivier de Orne in het prachtige Suisse-Normade. De combinatie van gastvrijheid en natuur maken van camping Qui Vivra Verra de ideale bestemming om het prachtige landschap en de bezienswaardigheden van Normandië te verkennen.

* Indien u een chemisch toilet gebruikt, kunt u tegenwoordig gewoon groene zeep voor uw toilet kopen, die geschikt is voor een sceptic tank. Dat staat dan op de verpakking en kunt u het gewoon bij ons legen.